Rul ned for at fortsætte

Ordet Scientology kommer fra det latinske scio, som betyder ”at vide i den bredeste betydning af ordet” og det græske ord logos, som betyder ”studiet af”. Bogstaveligt betyder det ”at vide, hvordan man ved”.

Scientology religionens anskuelser og udøvelser

Scientology, som er udviklet af L. Ron Hubbard, er en religion, der tilbyder en præcis rute. Den leder til en fuldkommen og sikker forståelse af ens sande åndelige natur samt ens forhold til sig selv, familien, grupper, Menneskeheden, alle former for liv, det materielle univers, det åndelige univers og Det Højeste Væsen.

Scientology henvender sig til ånden – ikke kroppen eller sindet – med den indgangsvinkel, at Mennesket er langt mere end et produkt af dets omgivelser eller gener.

Scientology omfatter en samling viden, som strækker sig over bestemte fundamentale sandheder. De vigtigste af dem er:

Mennesket er et udødeligt åndeligt væsen.

Hans erfaring strækker sig et godt stykke hinsides en enkelt livstid.

Hans evner er ubegrænsede, selv hvis han ikke har indset det på nuværende tidspunkt.

Scientology tager ydermere udgangspunkt i, at Mennesket grundlæggende set er godt, og at dets åndelige frelse afhænger af det selv, dets medmennesker og dets evne til at opnå fællesskab med universet.

Scientology er ikke en dogmatisk religion, hvor man bliver bedt om blindt at tro på noget. Tværtimod, opdager man for sig selv, at grundsætningerne for Scientology er rigtige ved at anvende grundsætningerne og observere eller opleve resultaterne.

Scientologys endelige mål er sand åndelig oplysning og frihed for individet.

Scientology religionen

Takket være videnskabelige og tekniske fremskridt gennem de sidste hundrede år er de fleste mennesker i dag materielt set rigere end deres forfædre. Men ud fra deres egne udsagn har forbedringen i kvaliteten af deres liv ikke fulgt den materielle fremgang.

Man kunne faktisk påstå, at vi mennesker engang var gladere og mere tilfredse. For nogle mennesker er materiel overflod en kilde til ængstelse og til den nagende frygt, at lykkes det ikke en eller anden at tage deres dyrekøbte anskaffelser fra dem, vil en alt for tidlig død nok gøre det i stedet. Andre mener, at døden er lettere at se i øjnene end et liv som samlebåndsslave, men det store flertal resignerer uden dramatik og lever et liv i stille fortvivlelse.

I dette nye årtusinde har de fleste reelt ikke styr på de faktorer, der styrer deres tilværelse. Men – for at udtrykke det simpelt – havde de haft en større forståelse af sig selv og andre, ville de være i stand til at forbedre deres levevilkår og opnå en gladere tilværelse.

Dette er således formålet med Scientology: at gøre det muligt for mennesket at forbedre sit liv gennem forståelse.


Balancen mellem videnskab og humaniora

De store videnskabelige fremskridt i det 20. århundrede var ude af trit med lignende fremskridt på det humanistiske område. Menneskets viden om det fysiske univers var gået langt forud for hans viden om sig selv. Det resulterende pres fra denne ubalance forklarer meget af det, der har foruroliget samfundet og truer vores fremtid. For mange mennesker betød det en genoprettelse af denne balance, da Scientology kom frem i 1950’erne.

På trods af mange store fremskridt har naturvidenskaberne ikke givet svar på de spørgsmål, som mennesket har stillet sig selv siden tidernes morgen: Hvem er vi? Hvad består vi af? Hvor kommer vi fra? Hvor er vi på vej hen? Hvad gør vi her?

Disse spørgsmål har altid været filosofiens og religionens domæne, men stillet over for brintbomben var de traditionelle svar ikke længere tilstrækkelige.

Scientology benytter sig af de samme videnskabelige fremskridt, som ledte til forståelse af kernefysikken, og giver nutidige svar på disse spørgsmål. På grund af praktiske metoder, der virker, blev det muligt for mennesket at nå det mål, det har stræbt efter i tusinder af år: at kende sig selv og ved at kende sig selv, at lære at kende og forstå andre mennesker, i sidste ende at forstå selve livet.

Hvem var L. Ron Hubbard? L. Ron Hubbard var forfatter, filosof, humanist og grundlægger af Scientology religionen. Han blev født 13. marts 1911 i Tilden, Nebraska, og gik bort 24. januar 1986. Hans lange og eventyrlige vej til opdagelse begyndte ... læs mere »
Hvad foregår der i en Scientology kirke? Scientology kirker er centre, der er fulde af aktivitet. Hver Scientology kirke tilbyder utallige religiøse servicer og materialer, som folk gør brug af til at gennemføre deres studier af Scientology ... læs mere »
Hvilken opfattelse har man af Gud i Scientology? I Scientology er opfattelsen af Gud udtrykt som den ottende dynamik – tilskyndelsen til at eksistere som uendelighed. Dette betegnes også som Det Højeste Væsen. Som den ottende dynamik befinder Gud sig ... læs mere »
Hvad er et E-meter? E-Meter er en forkortelse for elektro-psykometer. Det er et religiøst instrument, der bruges i auditering som en åndelig vejviser. Det må kun bruges af en Scientology præst eller en Scientology præst under uddannelse, når ... læs mere »

Vil du gerne vide mere?

Hvis du ikke personligt kan besøge en Scientology kirke, findes det bedste svar på spørgsmålet ”Hvad er Scientology?” i bogen Scientology: Tankens grundbegreber. Den findes også som bog-på-film i form af en dvd/Blu-ray.

Se introduktionen
SCIENTOLOGY: TANKENS GRUNDBEGREBER
LYDBOG
SCIENTOLOGY: TANKENS GRUNDBEGREBER
BOG-PÅ-FILM

Mød en scientolog

Afrika
Asien
Australien
Europa
Sydamerika
Nordamerika
Afrika
+ Se alle videoer
Asien
+ Se alle videoer
Australien og Oceanien
+ Se alle videoer
Europa
+ Se alle videoer
Sydamerika
+ Se alle videoer
Nordamerika
+ Se alle videoer
Sport Kunstformer Uddannelse Familie Akademikere og faglærte Sundhedspleje Selvstændige Ledelse

Indenfor i en Scientology kirke

Den bedste måde at lære om Scientology på er ved at besøge en Scientology kirke. Informationscenteret i en Scientology kirke er der for at hjælpe dig med at svare på de spørgsmål, du måtte have.

Alle er velkomne.

PLANLÆG ET BESØG »
Det nærmeste sted efter beregningerne: (vælg et andet)

Tag en gratis personlighedstest

Dit første skridt til at finde ud af mere, kan være så simpelt som en gratis personlighedstest:

I størstedelen af vores liv bliver vi undervist i at tro, at personlighed er et genetisk træk, som ikke kan ændres, og at man bare må ”leve med det”. Det er ganske enkelt ikke sandt. Sagen er, at du kan ændre din personlighed og blive en meget bedre og lykkeligere version af dig selv – en der ser livets udfordringer i øjnene og let overvinder dem gennem viden: det er dit sande jeg.

  • Find de områder, der giver dig problemer, og opdag dit faktiske niveau af lykke, selvtillid og stabilitet med mere.
  • Find ud af, hvordan din personlighed er bestemmende for din evne til at omgås andre.
  • Lær dine stærke sider at kende og find ud af, hvordan du kan få mere ud af livet ved at styrke dem.