SCIENTOLOGY KIRKEN
DANMARK

Det er med stor glæde, at vi byder dig velkommen til vores kirke.

Siden 1968 har vi tjent en voksende menighed i Københavns-området. I dag er vi stolte over at udvide vores hjælp til lokalsamfund i hele Danmark fra vores bygning på Nytorv.

Vores kirke har nu opnået L. Ron Hubbards vision om, at alle Scientology kirker skulle blive det, han kaldte Ideelle Organisationer (orger). Ideelle Orger har ikke blot de ideelle faciliteter til at servicere scientologer på deres vej op til højere niveauer af åndelig frihed, men de tjener også som et hjemsted for hele lokalsamfundet og et mødested, hvor der samarbejdes om at opløfte folk af alle trosretninger.

Til det formål deler vi vores kirke og vores mange sociale og humanitære programmer med hele landet.

Vi glæder os til at arbejde sammen med alle grupper og individer, som er engagerede i at opløfte samfundet i den ånd, som fik København til at blive Danmarks blomstrende og fredelige kulturcenter.

Sammen kan vi opnå vores fælles drøm om en blomstrende fremtid for alle uden stoffer og uden kriminalitet.

HISTORIEN BAG
Nytorv 11-13

Den ikoniske bygning på Nytorv 11-13, der er bygget i nyklassicistisk stil, og som i dag er hjemsted for Scientology Kirken, blev oprindeligt bygget i 1796 af købmand og brygger Jens Lauritzen. Et år tidligere blev området omkring Nytorv/Gammeltorv ødelagt af en brand, og byplanlægningen forlangte, at bygningen fik de karakteristiske ”brudte hjørner”, så brandbilerne med de lange stiger kunne komme igennem byens smalle gader.


INDVIELSE

Hvis du går ned ad den længste og travleste gågade i Europa, vil du ankomme til stedet, hvor København oprindeligt blev grundlagt. Her smelter to historiske torve sammen – Nytorv fra ca. 1610 og Gammeltorv, der oprindeligt blev etableret som markedsplads og mødested for danskerne i 1100-tallet, da Absolon befæstede byen. Torvene har i historiens løb oplevet store katastrofer, guddommelig kunst og den danske dagligdag. Det er her, at fortiden og nutiden mødes – for dengang som nu er det et samlingssted for alle københavnere.

Og på en herlig dansk eftermiddag samledes mere end 2.500 scientologer og gæster på det brolagte torv, hvor de fejrede en ny side i historien for en af Skandinaviens ældste og rigeste kulturhovestæder samt det næste trin i kirkens vækst.