OM PROGRAMMET

ONLINE UDDANNELSESCENTER
INTERAKTIVE HJEMMESIDER

Unge for Menneskerettigheders og United for Menneske­rettigheders digitale undervisningsplaner og materialer gør, at man kan undervise i menneskerettigheder i både det virkelige og det virtuelle klasseværelse.
2,3
MILLIONER
– besøger –
humanrights.com og youthforhumanrights.org
OM
ÅRET

Både United for Human Rights og Youth for Human Rights International styrer interaktive internetsider, hvor hele viften af materialer er til rådighed på 17 sprog.

Alle hæfterne om menneskerettigheder, informationsvideoerne og Historien om menneskerettigheder kan downloades eller bestilles online. På internet-siderne finder man et interaktivt, virtuelt læringssystem til brug for enhver, der enten underviser i eller selv lærer om de grundlæggende menneskerettigheder. Hjemmesiderne giver også retningslinjer for, hvordan man trin for trin starter en lokalafdeling eller indgår i et makkerskab med Unge for Menneskerettigheder eller United for Menneskerettigheder. Disse internetsider benyttes af 1 million besøgende om året. Det materiale, der er tilgængeligt online, omfatter:

■ Hæftet Hvad er menneskerettigheder?

■ Hæftet Historien om menneskerettigheder

Public service-meddelelserne ”30 rettigheder, 30 annoncer”

Dokumentarfilmen Historien om Menneskerettigheder

Centrale dokumenter om menneskerettigheder, lister med de mange menneskeretsorganisationer, der findes, og beretninger om dem, der har forsvaret menneskerettighederne gennem tiderne

En appel om menneskerettigheder, som alle kan underskrive; den kræver, at myndighederne pålægger skolerne at undervise i menneskerettigheder

Undervisningsmaterialet fra ”Unge for Menneskerettigheder” og ”Gør menneskerettighederne levende”-mappen.

De digitale undervisningsplaner fra YHRI og UHR stiller både læseplaner og hjælpemidler til rådighed. Enhver lærer kan melde sig til online, skabe sit eget virtuelle klasseværelse og gennemføre et komplet undervisningsforløb, hvor alle eleverne udfører deres opgaver direkte på internetsiden, og hvert element er en applikation, de kan downloade til deres mobile enheder.

Ligesom UHR’s og YHRI’s film og trykte materialer er disse online hjælpemidler til rådighed gratis.