OM PROGRAMMET

UNDERVISNINGSFILMEN
SANDHEDEN OM STOFFER

SANDHEDEN
OM
STOFFER
Prisvindende
dokumentar
TELLY PRISEN
SØLVVINDER
AURORAPRISEN
PLATINVINDER
COMMUNICATOR AWARD
AWARD OF DISTINCTION

Det vigtigste element i Sandheden om stoffers undervisningsprogram er en dokumentarfilm på 100 minutter, Sandheden om stoffer: Rigtige mennesker, virkelige historier, som fokuserer på hvert af de 11 mest almindeligt misbrugte stoffer.

Filmen præsenterer kendsgerningerne: Hvad der gør et stof til et stof, hvad de hver især gør mod sindet og kroppen, og hvad de alle fører til.

Det er en intensiv undervisningsfilm, der ikke lægger fingrene imellem, fortalt af tidligere misbrugere – som har overlevet et misbrug, der ødelagde deres liv – og som nu fortæller deres helt personlige historie uden omsvøb:

”Hvis du tager stoffer – uanset hvem du er – spiller det ingen rolle, hvor god du er, eller hvad dine mål er. Stofferne kan tage det hele fra dig.” – Sara

”Og mange gange forsøger de at gøre det glamourøst – får pusherne eller det at være skæv til at se sejt ud. Men det er kun på film. I det virkelige liv er det noget helt andet.” – Brian

”En eller anden siger ved en fest: ’Årh, lad os prøve det’, ’vi skal bare have det lidt sjovt i aften. Vi gør det bare i weekenden.’ Men sådan er det ikke. Det er ikke noget, man bare gør i weekenden. Det er så simpelt, når man starter, men det ender som et mareridt.” – Stacie

Unge mennesker, der har ”hørt det hele” og er skeptiske over for enhver skræmmetaktik, bliver med disse udsagn fra nogle jævnaldrende konfronteret med farerne ved stoffer, og det får dem i langt højere grad til at tage stilling og sige fra.

Dokumentarens effektivitet ses i den respons, der er kommet fra en bred vifte af professionelle, der har taget den til sig som et led i deres egne undervisningsaktiviteter:

”De personlige udsagn er stærke. Det er noget, som alle mine medarbejdere og studerende skal se.” – Højskolerektors assistent, New Jersey

”Sandheden om stoffer-materialerne hjælper med at slå bro over den kløft, som politibetjentene kan opleve, når de taler med børn om stoffer. Videoerne og hæfterne er effektive og præsenteres på en måde, så de virkelig taler til dem.” – Politibetjent, Texas

”Dette overbevisende program blev ført ud i livet med utrolige resultater. Tak, fordi I gav os disse materialer. Den påvirkning, dette program har haft på dem, som har gennemgået det, vil holde ved hele livet.” – Uddannelsesleder, kriminalforsorgen, Florida

Sandheden om stoffer-programmet er både populært og effektivt, og tusindvis af undervisningsinstitutioner, organisationer og myndigheder har taget det til sig på lokalt, regionalt og nationalt niveau i over 50 lande.

For at gøre materialet tilgængeligt for undervisere, politibetjente og specialister i forebyggelse af stofmisbrug, som har til opgave at undervise i skoleklasser, aftenskoler eller lignende, har Scientology kirken sponseret produktionen af Sandheden om stoffer-undervisningspakken.

EN UNDERVISNINGSPAKKE BESTÅR AF EN LÆRERVEJLEDNING, EN DOKUMENTAR, 13 HÆFTER OG 16 PSA’er

Undervisningspakken indeholder et pensum, som kan bruges til undervisning om stoffer i skoler og i lokale grupper. Den indeholder den prisbelønnede dokumentar Sandheden om stoffer: Rigtige mennesker, virkelige historier, 16 PSA’er om de mest misbrugte stoffer og 24 stk. af hele pakken med Sandheden om stoffer-hæfter.

Pakken indeholder:

En lærervejledning med et helt undervisningsforløb med timeplaner, opgaver og hjemmearbejde. De enkelte dele af programmet er designet til at involvere eleverne aktivt og er fleksibelt nok til at kunne tilpasses til enhver skoles, gymnasiums, universitets eller aftenskoles pensum i undervisning om stoffer.

Pakken med Sandheden om stoffer-hæfterne: 24 sæt med 13 hæfter om de mest almindeligt misbrugte stoffer.

”De sagde, De løj”-public service-meddelelser: De 16 PSA’er bruges som introduktion til opgaverne.

”De sagde, De løj”-plakater: En for hver af de 11 forskellige stoffer, til brug sammen med opgaverne og til at hænge op i klasseværelserne, ungdomsklubber og andre undervisningssteder.

Sandheden om stoffer: Rigtige mennesker, virkelige historier-dokumentaren viser tidligere misbrugere, som overlevede deres afhængighed og nu fortæller om det.

Scientology Kirkens sponsering af programmet gør det muligt for tusinder af undervisere rundt om i verden at anskaffe sig disse materialer gratis.

Koordinatoren for den nigerianske ungdomskoalition beskrev programmets effektivitet på denne måde: ”De fleste af dem, der bliver ødelagt af stofmisbrug, er unge mennesker, som burde blive fremtidens ledere. Så kirken fortæller dem sandheden, fordi der som regel ikke er nogen, som fortæller dem sandheden.”

OVER
20
TUSIND
uddannelses-
PAKKER
DISTRIBUERET PÅ
ET
ÅR

En embedsmand fra Californien, der arbejder med at forebygge brugen af stoffer sagde: ”Disse Sandheden om stoffer-materialer er vedkommende, de er interessante, de er skabt til unge, og de er sjove at arbejde med. Og det vigtigste er, at jeg selv har set dem i brug, og at jeg ved, at de virker.”

Organisatoren for en islamisk lægeforening i Sydafrika fortalte om en elev, der tog et eksemplar af dvd’en Sandheden om stoffer og sagde: ”Jeg har en onkel, der er på stoffer, og måske kan det hjælpe ham, hvis jeg viser ham dvd’en.” Et par dage efter kom hun triumferende tilbage: ”Jeg fik faktisk min onkel til at droppe stofferne.”

Aktivitetslederen i politiets ungdomsforening i en stor amerikansk by fortalte de scientologer, der arbejder som frivillige med Sandheden om stoffer: ”Hvis vi får brug for, at I hjælper os, så er I der. Hvis vi har brug for jer til at hjælpe børnene eller levere flere materialer, så er I der. Det er noget, der bare fortsætter. Det sker ikke bare i en enkelt uge, det sker i 52 uger.”